Online Marketing

ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION of SEO)

Om hoog te scoren in zoekmachines zoals Google en Bing is het nodig om te vertrekken van een geïntegreerde Search Engine Optimalisation strategie. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van:

  • relevante keywords of zoektermen tijdens het schrijven van de inhoud;
  • meta tags voor het correct weergeven van de website binnen zoekmachines;
  • backlinks voor het verhogen van uw populariteit op het internet;
  • sitemaps die uw website volledig in kaart brengen voor zoekmachines.

Enkel wanneer al deze elementen op één lijn staan, kan uw website scoren op het internet!

Zoekwoorden of keywords

Tijdens het schrijven van de inhoud/content voor uw website, is het belangrijk om relevante zoekwoorden binnen uw sector op te nemen in de tekst. Zo komt de inhoud niet enkel professioneel over maar is het ook makkelijker voor zoekmachines om uw website te herkennen als DE bron van informatie binnen uw vakgebied of productassortiment.

Om tot een relevante lijst van keywords te komen, is het nodig om een grondig marktonderzoek en een concurrentieanalyse uit te voeren. Beschikt u zelf niet over de nodig tijd om hier mee aan de slag te gaan, dan kan het onlinemarketingteam binnen Webfish deze taak op zich nemen.

Op basis van de resultaten van ons onderzoek stelt Webfish een gedetailleerd SEO-plan op dat u kan raadplegen tijdens het schrijven van de inhoud van uw website. Wenst u ook het schrijven van teksten over te laten aan onze experts, dan zorgen onze SEO-copywriters voor teksten die rijk zijn aan relevante zoektermen en die uw website snel een hoge ranking binnen de zoekmachines zullen opleveren.

Meta Tags

Achterliggende stukjes code zorgen ervoor dat potentiële bezoekers al tijdens hun zoekopdracht op de verschillende zoekmachines een beknopte samenvatting krijgen van de informatie op uw website. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde meta tags.

Alle websites die worden ontwikkeld door Webfish zorgen ervoor dat deze informatie automatisch ter beschikking wordt gesteld van de zoekmachines en dit op basis van de door u aangeleverde of door ons geschreven teksten.

Backlinking

Om de populariteit van uw website binnen zoekmachines te verhogen, zijn niet enkel goed gestructureerde interne links broodnodig maar ook externe bronnen die verwijzen naar uw website dragen bij tot een hoge ranking. Deze SEO-strategie wordt backlinking genoemd. Webfish gaat voor u op zoek naar de beste bronnen binnen uw sector om een concrete link building strategie uit te bouwen.

Ook kan Webfish een social media strategie opmaken voor uw bedrijf of organisatie, gekoppeld aan uw officiële website om zo meer conversie van potentiële bezoekers te genereren.

Sitemap

Webfish meldt uw website ook aan bij de populaire zoekmachines en stelt hiervoor een zogenaamde sitemap op met alle interne links en pagina’s ter beschikking van Google en andere zoekmachines die uw website in kaart willen brengen.

seo, zoekmachine optimalisatie, keywords, meta tags

ZOEKMACHINE ADVERTENTIES (SEARCH ENGINE ADVERTISEMENT of SEA)

Naast zoekmachine optimalisatie kan een goede SEA-strategie ook bijdragen tot een bredere naambekendheid en betere conversie ratio.

Search Engine Advertisement zorgt ervoor dat uw advertenties bovenaan de zoekpagina’s verschijnen om zo meer bezoekers en dus klanten te genereren. Net als bij SEO is het onderzoek doen naar en het gebruiken van efficiënte keywords of zoekwoorden hierbij zeer belangrijk.

Indien u gebruik wenst te maken van tools zoals Google Adwords om uw website te promoten, kan Webfish hier dus een bijdrage aan leveren. Zo kan u zelf aan de slag gaan met het uitschrijven van doelgerichte advertenties of kan u gebruik maken van onze expert SEA-copywriters voor uw online marketingcampagnes.

In 2017 breiden we onze expertise in functie van SEA steeds verder uit door het behalen van Google AdWords certificaten. Onze Google Partners pagina is daarom ook voor iedereen vrij te bezichtigen zodat u zeker kan zijn van onze kwalificaties!

sea, search engine advertisement, zoekmachine advententies

Contact